Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ , ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Δωράκι για τα Χριστούγεννα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επιστρέφονται από σήμερα (23.12.2011) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 22.12.2011.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
  • Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου