Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ 2011!


Το μεγαλύτερο (ίσως και το πρώτο..) Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που φτιάχτηκε ποτέ στην πόλη, είναι γεγονός και από την 1η Δεκεμβρίου 2011 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2012, η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η Πλατεία Αριστοτέλους, θα προσφέρει στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, έναν επίγειο παράδεισο με μοναδικό άρωμα, αυτό, των Χριστουγέννων.. 

Έτσι εκτός της ΔΕΘ και των λοιπών εκδηλώσεων , το γλέντι θα στηθεί φέτος δυνατότερα από ποτέ και στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και μεσα στο θερμαϊκό με το πλωτό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο! 
 Έτοιμη να δώσει φέτος, μια ξεχωριστή, χαρούμενη γιορτινή νότα στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης και στολισμένη εντυπωσιακά με το μεγάλο πάντα δέντρο της (20 μέτρα!! εκτός του... πλωτού!), η κεντρική Πλατεία της πόλης, φιλοξενεί για πρώτη φορά, φέτος, ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο!! 
Από το άνοιγμά του, μέχρι και την τελευταία ημέρα, οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν πολλών ειδών εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, για όλα τα γούστα, ενώ, στα ξύλινα, εορταστικά στολισμένα περιπτεράκια , μπορούν να βρουν Χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης, παιχνίδια, χειροποίητα στολίδια, βιβλία, είδη δώρων, γλυκίσματα και πολλά άλλα!! 


Από το Πάρκο της Πλατείας, δε θα μπορούσε να λείψει το Λούνα παρκ, το παγοδρόμιο (2 φέτος), μια παγοπίστα με τσουλήθρα, περίεργα γλυπτά από πάγο, Άγιοι Βασίληδες, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, ζογκλέρ.. 



Οι διοργανωτές σχεδιάζουν το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Πλατείας Αριστοτέλους να απλωθεί από τη Λ. Νίκης και μέχρι και την Εγνατία, ενώ, εκτιμούν το κόστος της όλης επένδυσης, γύρω στις 500.000 ευρώ, το οποίο και θα καλυφθεί μέσω χορηγιών. 

Κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη διοργανώνει τη μεγάλη γιορτή των αγγέλων, με μεγάλους καλλιτέχνες κάθε φορά, όπως το 2008 με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα, Δημήτρη Σταρόβα και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. 

Το 2009 Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης Έκανε όλους τους πιτσιρικάδες της πόλης της Θεσσαλονίκης να πάνε στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς εκεί τους περίμενε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. 

Το 2011 ο Γιώργος Αξάς σήκωσε το κέφι και έκανε όλο τον κόσμο να χορέψει.

Για τη γιορτή των αγγέλων 2011-2012 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα από των δήμο Θεσσαλονίκης ελπίζουμε να κρατηθεί η παράδοση γιατί αν μη τι άλλο χαρακτηρίζει την πόλη μας!
Πηγή: exit210.gr

3/12 
Η κλασική πάντως φάτνη φέτος δεν πρόκειται να βρίσκεται στο χώρο της Αριστοτέλους! Λόγω διαφόρων παρατράγουδων που προκλήθηκαν στο παρελθόν (όπως κλοπές των εκθεμάτων) αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε διαφορετικό σημείο της πόλης.
Αυτό είναι ο Ιερός Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα και πρόκειται να στηθεί τις επόμενες ημέρες.

Και το πολυαναμενόμενο δέντρο πάντως που προς το παρόν λείπει, θα προστεθεί σε λίγες ημέρες μιας και ακόμα η πλατεία Αριστοτέλους δεν "μυρίζει" όσο Χριστούγεννα θα ήθελε ο δήμαρχος αλλά και οι πολίτες..

4/12
Τέλος Εποχής για τη Γιορτή των Αγγέλων;
Φέτος τα φώτα πέφτουν στο Christmas magic city!

Περισσότερους από εκατό χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια προσδοκά να προσελκύσει το «Χριστουγεννιάτικο μαγικό χωριό» της Θεσσαλονίκης.
Σε μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη πόλη μεταμορφώνεται από 01.12.2011, ο χώρος της Έκθεσης.
Για 39 ημέρες η Χριστουγεννιάτικη πόλη η οποία εκτείνεται σε ένα χώρο 16.000 τ.μ. θα δίνει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με:


- Τη Γιγάντια Χιονόσφαιρα όπου χιονίζει κάθε μέρα – όλη µέρα!
- Το στεγασμένο Παγοδρόμιο, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο και να απολαύσουν θέαµα από επαγγελµατίες παγοδρόµους!
- Fun Park µε Carousel, Τρενάκι του Αϊ Βασίλη, συγκρουόµενα και πολλά ακόµη αγαπηµένα παιχνίδια!
- Γνωριμία με τον Αϊ Βασίλη στο φιλόξενο Σπίτι του!
- Το Μαγικό Μονοπάτι µε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου!
- Τους Παραµυθάδες στη Μαγική Σκηνή!
- Εκπαιδευτική διασκέδαση στο Εργαστήρι του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε 15 ακόµη θεµατικά εργαστήρια!
- Παρακολούθηση βραβευμένων Γαλλικών ταινιών για παιδιά αλλά και Θέατρο Σκιών!
- Skate board και Face Painting!
- Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά με λιχουδιές και χειροποίητα είδη!
- Παιδότοπο για να απασχολούνται τα παιδιά
- Κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια ζωντανά στις Μουσικές Σκηνές του Πάρκου!
- Γιορτινές ευχές στη Μεγάλη Κάρτα Ευχών του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, µε την οποία θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί το σχετικό ρεκόρ Guinness!


Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3 ευρώ ανά άτοµο / 2 ευρώ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5 ευρώ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.

Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί, τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.

Οι επισκέπτες του Πάρκου θα μπορούν να σταθμεύουν μέσα στο χώρο της ΔΕΘ.
Πηγή: news-piper.blogspot.com

Πηγή: thessnea.blogspot.com 


Κάνε κλικ 



1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΓΥΦΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΝΤΕΣ, ΕΝΑ ΤΡΕΝΑΚΙ ΜΕ 4 ΒΑΓΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΤΙΝΕΣ, ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ. ΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή